經過了漫長的病假和產假, 放了愈四個月的假期, 今天終於要上班了!

大約在十一月的時候, 由於工作所需, 每天要走的樓梯太多, 醫生開始給我病假作休息, 那時小boo在我肚內才31週左右。

一直到了學校的聖誕假, 也就是原定「前四後六」產假的開始的第一天, 06年的12月28日, 小boo出生了。

之後一直到家, 陪伴了小boo整整10星期, 直到今天要上班去。

換言之, 小boo今天已是71天了!

媽mi要加油工作;
小boo要努力成長!
創作者介紹

小 Boo Bee‧小天地

littleboobee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(2) 人氣()


留言列表 (2)

發表留言
  • 靚靚卓希媽
  • 喂!返工的感受如何?講嚟聽聽!你依家明我同吉媽點解成日都俾d小朋友牽制住啦!哈哈哈!
  • littleboobee
  • 咁又講真喎, 返工感覺唔錯, 時間又幾快過, lunch同d好同事傾下計,放工仲可以去又一城行左一陣.....然後返屋企同小boo玩.....

    幾好架~~~
找更多相關文章與討論